Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Suryoye verliest onnodig bij Bon Boys

8 november 2021 10:15

FC Suryoye heeft zondagmiddag een onnodige nederlaag geleden op bezoek bij Bon Boys. In Haaksbergen werd het 2-1 in het voordeel van de thuisploeg. FC Suryoye was zeker niet de mindere, maar stond uiteindelijk wel met lege handen.

De nederlaag was uiteraard vervelend, maar nog vervelender (pijnlijker) was de situatie voor, tijdens en na de wedstrijd. Vooral na de wedstrijd was het een trieste bedoeling. Een deel van de volledig doorweekte spelers van de bezoekers mocht niet douchen en moest koud en nat de auto in. Niet erg bevorderlijk gelet op de volksgezondheid….

Terug naar het voetbal. In de eerste helft kreeg het publiek geen goede/leuke wedstrijd voorgeschoteld. FC Suryoye had veelal de bal en wist goed tot de zestien van de tegenstander te komen, maar tot echt grote kansen kwam het niet. Bon Boys kreeg wel een goede mogelijkheid, maar doelman Felix van Berkel redde goed.

Na de pauze begon het spektakel op sportpark De Greune. Dat was in eerste instantie te danken aan scheidsrechter J.J.T. Buurman. De arbiter liet na vijftig minuten spelen tot iedereens verbazing doorspelen nadat de bal over de achterlijn was gerold. De bal werd teruggetrokken en ingeschoten. Het ongeloof was bij FC Suryoye groot, maar ook aan de koppies bij de spelers van de thuisploeg was te zien dat dit niet helemaal in de haak was. Desalniettemin 1-0!

Ondanks deze mokerslag rechtte FC Suryoye de rug. Eerst viel er een grote kans te noteren voor Brian Hanna, maar de invaller zag zijn schot geblokt worden. In de 65e minuut kwam FC Suryoye verdiend op 1-1. George Chamoun benutte een strafschop, nadat invaller Orshein Eliyo een klein zetje kreeg. Een makkelijk gegeven penalty, wellicht dat het iets te maken had met de situatie ervoor…

In het laatste kwart van wedstrijd ging FC Suryoye op bezoek naar de volle buit, maar kreeg het een kwartier voor tijd de deksel op de neus. Aanvoerder van de thuisploeg Milan Bultman omspeelde Stefan Turkan en liet Felix kansloos. In het restant werd het nog bijna 2-2, maar een kopbal van Orshein ging over het doel. Hierdoor verloren de blauwhemden volledig onnodig van Bon Boys, dat vandaag niet in beste doen was. Toch gingen de drie punten naar de thuisploeg en dat mag FC Suryoye zich zeker aanrekenen.

Aankomende week geen competitievoetbal. Op 21 november speelt FC Suryoye een uitwedstrijd tegen Lemelerveld. Heel graag tot dan.