Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Suryoye geeft wederom niet thuis

21 maart 2022 10:00

Het eerste elftal heeft een slechte week achter de rug. Na de midweekse nederlaag bij BWO gingen de Enschedeers opnieuw onderuit. ATC'65 was zondagmiddag in Hengelo met 1-0 te sterk.

Op het fraaie sportcomplex van de Hengeloers begonnen de bezoekers goed aan het duel. Binnen vijf minuten werd aanvaller Nemroud Eliyo twee keer de diepte in gestuurd, maar beide keren leverde dit uiteindelijk geen doelpoging op. Aan de andere kant stichtte de thuisploeg via de linkerflank regelmatig gevaar. De echte kansen waren ook voor ATC'65. Zoals wel vaker dit seizoen, stond doelman Felix van Berkel in de weg.

Na dertig minuten spelen viel de verdiende 1-0 voor de withemden. Een goede steekpass door de as van het veld was het centrale duo van FC Suryoye te machtig. Ook doelman Felix kon geen redding meer brengen waardoor de 1-0 op het scorebord verscheen. FC Suryoye grossierde in slechte passes en het maken van verkeerde keuzes aan de bal. Het mocht van geluk spreken dat een grote fout in de verdediging vlak voor rust niet werd afgestraft. De bal raakte de paal en rolde terug in de handen van Felix.

Na de thee zakte ATC'65 in, liet het FC Suryoye komen en probeerde het toe te slaan in de counter. De spelers van FC Suryoye waren aan de bal te slordig, waardoor goed aanvalsspel niet kon worden gerealiseerd. De thuisploeg hield eenvoudig stand en werd zelf regelmatig gevaarlijk door de lange bal toe te passen. Echt grote kansen leverde dit niet op, waardoor FC Suryoye toch nog mocht geloven in een resultaat.

Twintig minuten voor tijd kwam Stefan Turkan in het veld. Met Stefan werd er opportunistischer gespeeld en werd de thuisploeg meer naar achteren gedrukt. In de laatste tien minuten zette FC Suryoye flink aan en kreeg het twee goede kansen op de 1-1. Na een goede dribbel van Nemroud kwam de bal voor, maar invaller Orshein Eilyo kwam een teenlengte tekort. Ook een afstandsschot van Sharbel Abouzeid leverde geen treffer op, zijn inzet miste power om de doelman te verschalken.

Een dramatische week voor FC Suryoye, waarin het twee keer verloor en waar het spel flink te wensen over liet. Hierdoor blijft de ploeg in de onderste regionen van de ranglijst bivakkeren. Aankomende woensdag wacht al de volgende wedstrijd, dan komt het sterke SV Schalkhaar op bezoek. Heel graag tot dan.