Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Suryoye verslaat SV Schalkhaar

31 maart 2022 11:00

De hoofdmacht van FC Suryoye heeft de avondwedstrijd tegen SV Schalkhaar woensdag gewonnen. Op eigen veld waren de Enschedeërs met 2-1 te sterk. Daarmee kreeg FC Suryoye waar het recht op had, want het speelde een goede pot.

FC Suryoye domineerde vanaf het eerste fluitsignaal. Behoudens een afstandsschot van Job ter Horst kreeg de ploeg geen grote kansen in de eerste tien minuten. Tegen de verhouding in kwamen de bezoekers in de 12e minuut op voorsprong. Spits David Klopman strafte niet goed verdedigen af. Een domper, FC Suryoye moest wederom in de achtervolging.

De blauwhemden hadden even nodig om van de schrik te bekomen, maar herpakten zich uitstekend. Na twintig minuten spelen was het FC Suryoye dat de klok sloeg en ook kansen kreeg. Doordat er tot twee keer toe geen juiste bezetting was voor het doel, kwam SV Schalkhaar goed weg. Over geluk hadden de bezoekers ook niet te klagen, toen Johannes Sakar na een prachtige aanname de bal van veertig meter tegen de lat schoot. Ook Stefan Turkan was vlak voor rust dichtbij de 1-1, maar zijn kopbal ging naast de verkeerde kant van de paal.

Na de thee ging FC Suryoye op dezelfde voet verder en zag dit na een klein uur spelen bijna worden beloond met de gelijkmaker. Job nam een corner die door Sharbel Abouzeid werd geschampt. Zijn inzet werd ternauwernood van de lijn gehaald. Twintig minuten voor tijd viel dan eindelijk de meer dan verdiende 1-1. Invaller Ruben Katalanc kreeg de bal aan de rechterkant, trok naar binnen en knalde het leer (afgekeken van Arjen Robben) in de verre hoek tegen de touwen. Voor de 18-jarige Ruben was het zijn eerste officiële treffer bij de senioren.

‘Een punt is niet genoeg’ moeten ze bij FC Suryoye hebben gedacht, want de ploeg bleef druk naar voren zetten. Christiaan Cicek kwam in het veld en daardoor ging FC Suryoye nog makkelijker spelen. Het kreeg ook grote kansen; Nemroud Eliyo schoot tegen de paal en de rebound van Ruben ging net voorlangs.

Op het sportpark in Enschede leek iedereen zich neer te leggen bij een puntendeling, maar in de negentigste minuut viel het nu wel de goede kant op voor de thuisploeg. Nemroud was de gevierde man, nadat hij een puntgave voorzet van Simon Baysoy via de onderkant van de lat binnen kopte. Protesten bij de bezoekers, die probeerden scheidsrechter Smeenge er nog van te overtuigen dat de bal niet over de lijn was. Gelukkig voor FC Suryoye had de arbiter het goed gezien en waren de drie punten een feit.

Het volgende duel van FC Suryoye is zondag, dan gaat het op bezoek bij SV Grol. Heel graag tot dan.