Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Suryoye op eigen veld langs koploper

25 april 2022 10:00

Het eerste elftal van FC Suryoye heeft zaterdag de avondwedstrijd tegen koploper Bon Boys gewonnen. In Enschede won de thuisploeg met 3-1 van de formatie uit Haaksbergen.

Op verzoek van FC Suryoye was de wedstrijd een dag naar voren gehaald (dit vanwege het Pasen). FC Suryoye is Bon Boys erg dankbaar dat het mee wilde werken.

De bezoekers begonnen goed aan de wedstrijd. De pijlsnelle Youri Germann op de flank werd regelmatig in stelling gebracht. Dit leverde na ruim tien minuten een hachelijk moment op voor het doel van Felix van Berkel, maar gelukkig kon de bal voor de lijn worden weggehaald door Stefan Turkan.

Aan de andere kant liet FC Suryoye zich ook zien in aanvallend opzicht. Nemroud Eliyo was meerdere malen dreigend, maar z’n afwerking liet te wensen over. Nog dichterbij een treffer was Sharbel Abouzeid. Hij was alert bij een rebound, schoot het leer tegen de touwen maar zag zijn treffer worden afgekeurd vanwege buitenspel. Na een kleine dertig minuten spelen zat het FC Suryoye opnieuw niet mee. Middenvelder George Chamoun vuurde op doel, maar zijn inzet belandde tegen de paal.

In het restant van de eerst helft vielen er geen grote kansen te noteren. Beide ploegen maakten er een open wedstrijd van, die niet altijd even goed was maar wel op en neer golfde. Ondanks het grote verschil op de ranglijst waren de ploegen aan elkaar gewaagd.

Na de thee veranderde er eigenlijk niet veel. Pas na een uur spelen begon het vuurwerk. Na een prachtige aanval over meerdere schijven was Nemroud het eindstation. Hij rondde goed af op aangeven van Jacob Said. Een net zo mooie aanval, maar dan van de bezoekers, was ook goed voor een treffer. Na zeventig minuten spelen was Tom Veldhuis de gevierde man. FC Suryoye had even nodig om deze teleurstelling te verwerken en mocht van geluk spreken dat een afstandsschot van Bon Boys nipt over het doel ging.

Na dit wapenfeit wist FC Suryoye weer het juiste ritme te vinden. De ploeg legde veel energie in de wedstrijd en wist de Haaksbergenaren steeds meer naar achteren te drukken. Dit overwicht kwam ook tot uiting in de stand. Tien minuten voor tijd was wederom Nemroud trefzeker. Hij faalde niet oog in oog met de doelman, nadat hij even daarvoor de diepte werd ingestuurd door George. In de slotfase besliste invaller Ruben Katalanc de wedstrijd door de 3-1 aan te tekenen. Op zijn kenmerkende wijze trok hij van rechts naar links naar binnen om de bal vervolgens achter de doelman te schuiven.

FC Suryoye weet dus wederom drie punten te behalen tegen de koploper uit 2J. Door dit resultaat herstelt de ploeg van trainer Paul Krabbe zich van het slechte spel tijdens paasvoetbal (3-2 verlies bij SC Barbaros). Het volgende duel is tegen SDC’12. Op verzoek van de gastheren is deze wedstrijd verplaatst van zondag naar vrijdag. Heel graag tot dan in Denekamp.