Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Suryoye speelt niet groots, maar wint dik van hekkensluiter

24 april 2023 12:00

Het eerste elftal van FC Suryoye heeft zondagmiddag een noodzakelijke overwinning geboekt. In Enschede werd op eigen veld met 6-1 gewonnen van SDC'12. Anders dan de uitslag doet vermoeden, was het geen goede wedstrijd van de blauwhemden.

Het duel begon voortvarend voor de thuisploeg. Nemroud Eliyo, terug na een lange absentie, strafte na tien minuten spelen een fout in de verdediging bij de bezoekers af. Ondanks de voorsprong was het spel van FC Suryoye ondermaats. SDC'12 had veelal de bal en was de meest gevaarlijke ploeg. De equipe uit Denekamp kwam in de eerste helft dan ook terecht op 1-1. Toch was dat niet de ruststand, want Jacob Said bracht zijn ploeg weer op voorsprong in de 45e minuut.

Na de thee denderde FC Suryoye over SDC'12 heen. Niet omdat het zelf zo goed voetbalde, maar omdat het de grote fouten aan Denekampse kant genadeloos afstrafte. In een tijdsbestek van slechts tien minuten scoorden Ruben Katalanc en Jacob Said. De middag werd in de slotfase nog mooier, nadat Ruben zijn tweede treffer maakte en invaller Stefan Kara zijn eerste goal in het eerste elftal van FC Suryoye noteerde.

Er komen zware weken aan voor de ploeg van trainer Paul Krabbe, met onder meer wedstrijden tegen ploegen die spelen om het kampioenschap. De wedstrijd die vanmiddag gewonnen moest worden, werd gelukkig ook in winst omgezet. Op naar volgende week: hoogvlieger ATC'65 is dan de tegenstander.