Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Gemiste kansen breken FC Suryoye op

24 november 2021 9:45

Het vlaggenschip van FC Suryoye heeft wederom een nederlaag geleden. Op bezoek bij VV Lemelerveld, waar de wedstrijd zonder publiek werd afgewerkt, werd het zondagmiddag 2-1 voor de thuisploeg. Door de nederlaag blijft FC Suryoye in de onderste regionen van de ranglijst bungelen.

Trainer Paul Krabbe moest puzzelen in zijn basisformatie. Johannes Sakar en topscorer Nemroud Eliyo moesten vanwege ziekte verstek laten gaan. Maar met Simon Baysoy en Jacob Said weer in de gelederen begonnen de bezoekers voortvarend aan het duel. Na een minuut spelen opende Orshein Eilyo de score. Op aangeven van Ruben Katalanc schoot de aanvaller hard raak.

FC Suryoye speelde een goede eerste helft, waarin het geconcentreerd en goed voetbal op de mat legde.  Het vergat zich echter te belonen door niet de score te verdubbelen. Onder meer Sharbel Abouzeid kreeg na een klein half uur spelen een enorme kans op de 2-0, maar hij schoot van erg dichtbij tegen de keeper aan. Ook Jacob was dichtbij een treffer, maar hij kwam een teenlengte te kort na een goed uitgevoerde ingestuurde corner.

Ook de thuisploeg kreeg een tweetal kansen op een treffer. Weliswaar waren deze kansen niet zo groot als aan de andere kant, maar was het toch van levensbelang dat doelman Felix van Berkel tot twee keer toe goed redde. Hierdoor zochten beide ploegen de kleedkamers op met een 0-1 tussenstand.

Na de pauze veranderde, zoals wel vaker dit seizoen bij FC Suryoye, het spelbeeld. VV Lemelerveld was de bovenliggende partij en stichtte regelmatig gevaar door de lange bal te hanteren. Na zestig minuten spelen kregen de gastheren een dot van een kans op de 1-1, maar opnieuw wist Felix redding te brengen. Niet veel later was het dan toch raak. Slecht dekken bij een corner werd genadeloos afgestraft. Een inlopende verdediger van VV Lemelerveld kopte simpel binnen.

Ondanks de tegenslag, ging FC Suryoye vol goede moed op zoek naar een nieuwe voorsprong. In de zeventigste minuut bediende Jacob Ruben, maar de jonge aanvaller miste van dichtbij. Opnieuw werd een grote kans op een doelpunt om zeep geholpen. Aan de andere kant viel wel de 2-1. Opnieuw werd dramatisch verdedigen afgestraft en wederom gebeurde dit middels een kopbal.
In de laatste tien minuten van de spookwedstrijd ging FC Suryoye alles of niets spelen. Invaller Brian Hanna leek de 2-2 binnen te werken, maar zijn kopbal op aangeven van Simon ging via de lat over het doel.

Net als tegen Bon Boys (2-1 verlies) deed FC Suryoye zichzelf tekort. Er vielen zondagmiddag genoeg kansen te noteren, maar als je deze onbenut laat dan roep je het onheil over jezelf af. Na acht duels staat de teller op slechts zeven punten. De eerste periode zit er nu op, laten we hopen dat in de tweede periode een goede serie kan worden neergezet. Aankomende zondag is SV Schalkhaar de eerste opponent.