Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Suryoye wint op bezoek bij Wijhe'92

7 maart 2022 14:00

De hoofdmacht van FC Suryoye heeft de uitwedstrijd bij Wijhe'92 zondagmiddag in winst omgezet. De Enschedeers waren na negentig minuten spelen met 3-2 te sterk voor de thuisploeg.

Op een zonnig maar fris sportpark begon FC Suryoye, dat het moest doen zonder Simon Baysoy en Job ter Horst, slecht aan de wedstrijd. Al na drie minuten keken de bezoekers tegen een achterstand aan. Johannes Sakar maakte een overtreding in het strafschopgebied. De arbiter van dienst kende terecht een strafschop toe, die feilloos werd benut door Max Kiekebosch. Niet veel later kwam FC Suryoye met de schrik vrij. Een verkeerde uittrap van doelman Felix van Berkel kwam voor de voeten van een speler van de Wijhe'92, die op zijn beurt zijn inzet tegen de paal zag belanden.

Na dit moment leek FC Suryoye eindelijk wakker geschut en begon het beter te voetballen. De blauwhemden hadden veelvuldig de bal en speelden vooral op de helft van de tegenstander. Het goede spel kwam ook tot uitdrukking in de score, want na tien minuten stond de 1-1 al op het scorebord. Benjamin Can kreeg de bal op aangeven van Ruben Aygur en wist met een fraaie stift de bal over de doelman te tillen.

Nemroud Eliyo, topscorer bij FC Suryoye, deed ook in dit duel van zich spreken. De rappe aanvaller verzorgde na twintig minuten spelen de 1-2. Nemroud veroverde de bal en dribbelde naar de goal toe. Hij verschalkte de doelman met een puntertje. In deze fase van de wedstrijd was het wachten op de 1-3, maar tot twee keer toe werd een inzet van Sharbel Abouzeid en Jacob Said gekeerd door de Wijhe'92-goalie.

Na de thee begon FC Suryoye wederom onherkenbaar. De roodhemden hanteerden veelvuldig de lange bal en probeerden op die manier de blauwhemden naar achteren te drukken. Grote kansen bleven weliswaar uit, maar Wijhe'92 had wel het betere van het spel. Na een klein uur voetballen werd Wijhe'92 in het zadel geholpen. Een uittrap van Felix werd geblokkeerd en dat werd nu wel afgestraft.

Trainer Paul Krabbe bracht Orschein Eilyo in het veld voor Ruben Katalanc. Met Orschein kwam er meer diepte in het spel van FC Suryoye waardoor het weer tot aanvalsspel kon komen. Na zeventig minuten spelen kwamen de bezoekers opnieuw op voorsprong. Benjamin haalde de achterlijn en zette de bal voor. In eerste instantie werd de bal nog weggekopt, maar het leer kwam voor de voeten van Orschein die de bal onder de doelman schoof.

Wijhe'92 bleef de ballen naar voren pompen, maar er werd goed verdedigd door FC Suryoye waardoor de kansen voor de thuisploeg uitbleven. In de absolute slotfase viel dan toch die ene grote kans voor de gastheren, maar Felix maakte zijn eerdere fout goed door de bal over het doel te tikken.

Met zes punten uit twee wedstrijden is FC Suryoye goed uit de winterstop gekomen. Aankomende zondag treft FC Suryoye op eigen veld SC Barbaros. Later deze week blikken we uitgebreid vooruit op dit prachtige affiche.