Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Tiende(!) minuut blessuretijd wordt FC Suryoye fataal

4 april 2022 10:45

Er werd zondagmiddag lang gevoetbald in Groenlo. De wedstrijd tussen SV Grol en FC Suryoye duurde maar liefst honderd minuten. In de aller, aller laatste minuut kreeg FC Suryoye de 3-3 om de oren en moest het genoegen nemen met slechts één punt.

Op het fraaie sportcomplex in Groenlo maakten beide ploegen er een aantrekkelijk duel van. Al na twee minuten spelen viel de eerste treffer te noteren. Een prachtige dieptepass van Stefan Turkan werd op waarde geschat door Job ter Horst. De middenvelder liep de diepte in, controleerde de bal goed en schoot het leer tegen de touwen. Na een kwartier spelen kreeg de thuisploeg een dot van een kans, maar spits Luc Berentsen kopte de bal tegen de lat.

In het restant van de eerste helft wist FC Suryoye eigenlijk niet meer gevaarlijk te worden voor het doel van SV Grol. De bezoekers speelden van achteruit goed, hadden veel de bal maar konden dit niet tot uiting brengen in goed aanvalsspel. De bezoekers kwamen er soms gevaarlijk uit, door de lange bal te hanteren op de zeer actieve en gevaarlijke Berentsen. Echter, grote kansen bleven ook voor de thuisploeg uit.

Na de thee had FC Suryoye niet zoveel de bal als in het eerste bedrijf. SV Grol drukte de bezoekers steeds meer naar achteren door de ballen goed weg te leggen in de ruimtes achter de verdediging. Na ruim een uur spelen viel de verdiende 1-1. Een goede voorzet vanaf de rechterflank kwam terecht bij de tweede paal. De instormende Tiem Rots verschalkte doelman Felix van Berkel door de bal al glijdend in te tikken.

Met de ingevallen Christiaan Cicek werd het aanvalsspel van FC Suryoye beter. Er kwam meer rust aan de bal en Christiaan wist de voorwaartsen in stelling te brengen. Nemroud Eliyo leek de 1-2 op de schoen te hebben, ware het niet dat zijn inzet van buiten het zestienmetergebied tegen de lat kwam. Diezelfde Nemroud was in zeventigste minuut betrokken bij de nieuwe voorsprong van de Enschedeërs. Na een goede versnelling wist de snelheidsduivel Orshein Eilyo te vinden. ‘Orrie’ kopte op zijn beurt hard raak.

Lang kon FC Suryoye niet genieten van de nieuwe voorsprong. Vanaf de aftrap wisten de blauwhemden te scoren. Wederom was een lange bal de verdediging van FC Suryoye te machtig en werd het via Berentsen 2-2. Hoe hij scoorde? Volgens de spits zelf met de hand, maar gelukkig voor hem was dit arbiter Peter Bloksma ontgaan. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat, mocht de scheidsrechter het wel hebben gezien, het ook een strafschop voor de  thuisploeg had kunnen zijn want Berentsen werd naar de grond getrokken.

Het echte vuurwerk in deze wedstrijd ontstond in de absolute slotfase. Vijf minuten voor tijd tikte Sharbel Abouzeid de 2-3 binnen, maar zijn treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Enigszins gelukkig viel dan toch de 2-3 in de 92e minuut. De mee opgekomen Christian Ercan raakte de bal eigenlijk verkeerd, waardoor de bal terecht kwam bij Christiaan Cicek. Voor de invaller was het vervolgens niet moeilijk om met het hoofd de doelman te passeren.

SV Grol mocht niet klagen met de extra tijd die de arbiter bij telde. Maar liefst tien minuten blessuretijd om de 3-3 te produceren. Logischerwijs waren ze daar aan de kant van FC Suryoye niet blij mee. Toch had FC Suryoye de wedstrijd kunnen en moeten beslissen. De van een blessure teruggekeerde Benjamin Can had de 2-4 op z’n schoen, maar zijn inzet in de verre hoek werd op katachtige wijze gepareerd  door de sluitpost. Ook een minuut later was diezelfde doelman er persoonlijk verantwoordelijk voor dat de 2-4 uitbleef. Opnieuw op een inzet van Benjamin.

U raadt het al, het ging uiteindelijk toch nog fout. In de honderdste(!) minuut viel de 3-3, Tygo ten Bulte was de gevierde man. Het sportcomplex in Groenlo ontplofte, want SV Grol leek dood en begraven maar wist toch op te staan. Voor FC Suryoye waren de druiven heel erg zuur na afloop. De bezoekers waren niet beter dan de thuisploeg, een puntendeling is achteraf gezien wel terecht. Maar waar de tien minuten blessuretijd vandaan kwamen was voor iedereen eigenlijk een raadsel…