Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Suryoye doet NEO in tweede helft pijn

10 april 2022 21:15

FC Suryoye heeft zondagmiddag een fraaie overwinning geboekt op RKSV NEO. Op eigen veld waren de Enschedeërs met 3-0 te sterk voor de koploper uit Borne. In de eerste helft waren de bezoekers heer en meester, maar verzuimden de kansen af te maken.

FC Suryoye had het zwaar in het eerste bedrijf. De koploper liet zien waarom het bovenaan stond. Met goed voetbal en veel lopende mensen werd FC Suryoye met de rug tegen de muur gedrukt. De bezoekers vergaten echter een ding: de kansen af te maken. Twee honderd procent kansen werden beide om zeep geholpen.

De blauwhemden hadden eigenlijk niets te vertellen. Toch werd het tot twee keer toe gevaarlijk. Een kopbal van Orshein Eilyo ging naast en een schot van Jacob Said werd in de kiem gesmoord. Beide ploegen zochten daarom met een 0-0 ruststand de kleedkamers op en daar mocht FC Suryoye heel blij mee zijn.

Na de thee kreeg het publiek een sterker FC Suryoye te zien. Met de ingevallen Christiaan Cicek werd er beter gevoetbald en kon er onder de druk van NEO uit worden gevoetbald. De zwartwitten daarentegen konden het hoge tempo van de eerste helft niet volhouden, waardoor de wedstrijd volledig kantelde.

Na ruim een uur spelen, nog steeds een klein beetje tegen de verhoudingen in, kwam FC Suryoye brutaal op voorsprong. De bal kwam na een goede aanval over meerdere schijven terecht bij de mee opgekomen Christiaan Ercan. De rechtsback vond met een puntgave voorzet de ingelopen Benjamin Can die op zijn beurt raak kopte bij de tweede paal.

Na de 1-0 veranderde het spelbeeld volkomen. De spelers van NEO leken last te hebben van de titeldruk. FC Suryoye daarentegen voetbalde steeds beter en werd regelmatig gevaarlijk in de counter. Orshein speelde hierbij een belangrijke rol door de bal goed vast te houden en af te leveren bij de onderkomende mensen. De 2-0 van Simon Baysoy was een plaatje. Simon combineerde met ‘Orrie’ en kreeg de bal terug. De keeper van NEO stond de gehele wedstrijd al te ver voor zijn goal en dat werd op magistrale wijze afgestraft door Simon door de bal van ruim twintig meter tegen de touwen te schieten.

Na de 2-0 was het verzet van de bezoekers gebroken. Enkele schoten op doel van Felix van Berkel kreeg NEO nog voor elkaar, maar telkens was doelman Felix de winnaar.  FC Suryoye wist nog wel een treffer te produceren en wederom was het een pareltje. Jacob gooide het duel in de slotfase definitief op slot door na een heerlijke individuele actie hard binnen te schieten in de korte hoek. Bij FC Suryoye kwam jeugdspeler Stefan Kara (18) nog binnen de lijnen. Hij verving Jacob en maakte daarmee zijn debuut in de hoofdmacht.

De ploeg van trainer Paul Krabbe en assistent-trainer Amanuel Isa is bezig aan een wisselvallig seizoen. Het niveauverschil van de eerste en tweede helft vandaag was daar exemplarisch voor. Een 3-0 overwinning op de koploper, daar kun je mee thuis komen. Een broodnodige overwinning ook, gelet op de onderste plekken van de ranglijst. FC Suryoye moet echter niet vergeten dat het in de eerste helft veel moeite had met NEO en dat het aan de bezoekers te danken was dat het in leven werd gehouden.