Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Dubbel verlies gehavend FC Suryoye

24 mei 2022 11:15

Het eerste elftal heeft zondagmiddag een terechte nederlaag geleden in Schalkhaar. Tegen de plaatselijke SV werd het 3-1 voor de thuisploeg en dat was verdiend te noemen. Bij FC Suryoye ontbrak een aantal spelers, waardoor het tegen een goede ploeg als SV Schalkhaar nog moeilijker wordt een resultaat te halen. Tot overmaat van ramp verloor FC Suryoye ook Sharbel Abouzeid. De middenvelder raakte zwaar geblesseerd aan de knie.

De bezoekers hadden in de eerste helft veel moeite met de thuisploeg. Na een kleine twintig minuten spelen kwam SV Schalkhaar terecht op voorsprong. Na de openingstreffer kregen de gastheren meerdere kansen op een verdubbeling van de score, maar dankzij Job ter Horst bleef de schade in de eerste helft beperkt tot een tegentreffer.

Na de rust een ander FC Suryoye. De ploeg zakte wat meer in en voetbalde stukken beter dan in het eerste bedrijf. Toch viel de treffer aan de andere kant. Ruben Aygur gaf zijn tegenstander teveel ruimte, waardoor de aanvaller simpel kon binnen koppen achter doelman Felix van Berkel. Ondanks de snelle tegentreffer (55e minuut) rechtte FC Suryoye de rug en kwam het terug tot 2-1. Nemroud Eliyo had een goede individuele actie in huis en schoot na ruim een uur spelen knap raak in de korte hoek. De kansen voor FC Suryoye waren deze middag schaars, maar toch viel er een moment te noteren dat het 2-2 had kunnen worden. Echter, krulde Christiaan Cicek de bal net langs de verkeerde kant van de paal.

SV Schalkhaar kwam er regelmatig gevaarlijk uit, door gebruik te maken van hun aanspeelpunt in de spits. Twee minuten voor tijd viel de 3-1, na opnieuw slecht verdedigen bij FC Suryoye. Hierdoor was de wedstrijd gespeeld en bleven de drie punten terecht in Schalkhaar. FC Suryoye gaf in de eerste helft niet thuis, speelde wel beter in de tweede helft maar kwam deze middag kwaliteit tekort om het SV Schalkhaar echt lastig te maken.

Nadat het vorige week al officieus was, is FC Suryoye nu officieel veilig in de tweede klasse J. De blauwhemden spelen nog twee potjes, tegen Wijhe’92 en Achilles’12. Wij zien u graag langs de kant aankomende zondag, in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen.