Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Suryoye niet opgewassen tegen BWO

31 januari 2023 10:00

De lijst met afwezige spelers wordt langer en langer. Voor FC Suryoye-trainer Paul Krabbe is het iedere zondag puzzelen om een representatief elftal op de been te brengen. Dat was afgelopen zondag ook het geval in de thuiswedstrijd tegen BWO. De Enschedeers deden het niet eens zo verkeerd tegen de formatie uit Hengelo, maar stonden na afloop toch met lege handen: 1-3.

Het begin van de blauwhemden was goed. BWO, waarvan bekend is dat het graag inzakt om vervolgens op de counter toe te slaan, wachtte af en liet de bal aan de thuisploeg. Kansen vielen er niet te noteren. Tegen de verhouding in en met hulp van de scheidsrechter kwamen de bezoekers op voorsprong. Er werd gevlagd voor buitenspel, maar de grensrechter van FC Suryoye werd genegeerd door de arbiter. BWO zette de bal voor en deze werd goed afgerond.

Na deze tegenvaller rechtte FC Suryoye de rug en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel in de 25e minuut. Johannes Sakar werkte de bal goed binnen op aangeven van Markos Sayilik. Na deze treffer werd FC Suryoye slordig, hanteerde het te snel de lange bal waardoor het ook veel achteruit moest. Met alle gevolgen van dien. De 1-2 vlak voor rust was een kopie van de 1-1. Een voorzet vanaf de zijkant werd goed binnengetikt achter doelman Felix van Berkel. Ditmaal een geldig doelpunt, want nu was er geen sprake van buitenspel.

In de tweede helft exact hetzelfde spelbeeld als voor de thee. BWO zakte in en was gevaarlijk in de omschakeling. Neemt niet weg dat FC Suryoye enkele keren dichtbij de 2-2 was. Jacob Said had in de zestigste minuut een strafschop moeten krijgen, hij werd getorpedeerd door de doelman die alles raakte behalve de bal. Gevolg: Jacob die het veld geblesseerd moest verlaten en slechts een corner. Wederom een negatieve hoofdrol voor de scheidsrechter. In de tegenstoot sloeg BWO genadeloos toe. Opnieuw een kopie van treffer een en twee, waardoor de wedstrijd twintig minuten voor tijd gespeeld was.

FC Suryoye zit in de hoek waar de klappen vallen. Het lijkt erop alsof de gifbeker helemaal leeg moet. Het is te hopen dat er snel spelers aansluiten om de selectie snel weer op niveau te hebben. De volgende tegenstanders is GVV Eilermark. Op sportpark Wesselerbrink-midden wordt om 14:00 uur afgetrapt.