Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Suryoye niet opgewassen tegen GVV Eilermark

5 oktober 2021 11:00

Na twee speelronden staat de teller voor de hoofdmacht van FC Suryoye op nul punten. Ook het uitduel bij GVV Eilermark ging verloren. In Glanerbrug werd het zondagmiddag 3-0.

Op een nat sportpark Ekersdijk kreeg FC Suryoye al na tien minuten spelen een domper te verwerken. Trainer Paul Krabbe, die het al moest stellen zonder vijf basiskrachten, zag Brian Hanna uitvallen met een zware enkelblessure.

De thuisploeg voetbalde in de beginfase makkelijker dan de bezoekers, maar desondanks was de eerste grote kans van de wedstrijd voor FC Suryoye. Uit een corner viel de bal voor de voeten van Nemroud Eliyo, maar de aanvaller wist de bal van een meter over het doel te knallen. Een enorm dure misser, want binnen twee minuten was het aan de andere kant wel raak. Een mooie aanval over meerdere schijven werd koeltjes afgerond door Boy Strijker. Diezelfde Strijker was ook verantwoordelijk voor de 2-0, waardoor beide ploegen gingen rusten met een 2-0 tussenstand.

Na de pauze waren de grensbewoners nog steeds de bovenliggende partij. De equipe van trainer Wesley Sanders was fel in de duels en liet het balletje makkelijk rond gaan. FC Suryoye daarentegen had veel moeite om de voorwaartsen te bereiken. Het was daarom niet geheel onterecht dat de score twintig minuten voor tijd op 3-0 werd gebracht. In de slotfase was FC Suryoye tot twee keer toe dichtbij de eretreffer, maar mede door goed keeperswerk van Daylan Kuipers bleef het 3-0.

Een vervelend begin van de competitie voor FC Suryoye. Waar het de afgelopen jaren hoge ogen wist te gooien, is het dit jaar allemaal anders. De ploeg heeft afscheid genomen van enkele bepalende spelers en kan dat op dit moment, mede door het grote aantal blessures, nog niet opvangen. SDC’12 is de volgende tegenstander, laten wij hopen dat dan de weg naar boven ingezet kan worden.