Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Tiental FC Suryoye snoept koploper eerste punten af

19 oktober 2021 8:15

FC Suryoye heeft het eerste punt van het seizoen binnen. Op bezoek bij koploper RKSV NEO, dat tot zondag de maximale score had behaald, werd het 2-2. In Borne speelde de ploeg van trainer Paul Krabbe ruim 80 minuten met een man minder.

Op een niet al te best kunstgrasveld begon de wedstrijd dramatisch voor FC Suryoye. In de achtste minuut kreeg Yassin el Badey rood vanwege het neerhalen van een doorgebroken speler, nadat even daarvoor Job ter Horst de bal knullig verspeelde. De toegekende vrije trap werd goed gekeerd door doelman Felix van Berkel.

Logischerwijs had de thuisploeg het meeste balbezit en liet het de bal goed rondgaan. Door veelal de bal achter de verdediging van FC Suryoye te leggen probeerde het gevaarlijk te worden. Grote kansen leverde het echter niet op. Na een klein half uur spelen wist NEO toch de score te openen. Max Brunninkhuis kopte de bal enigszins gelukkig in de verre hoek en strafte daarmee slechte communicatie in de verdediging af.

Ondanks het mannetje minder op het veld, kwam ook FC Suryoye toe aan aanvalsspel. Wat heet, want niet lang na de 1-0 leek het 1-1 te worden, maar Nemroud Eliyo wipte de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Toch was Nemroud vijf minuten later alsnog de gevierde man, want na een goede combinatie met Orshein Eliyo rondde de rappe aanvaller keurig af. Hierdoor leken beide de kleedkamers op te zoeken met een 1-1 stand, ware het niet dat de scheidsrechter in de zevende (!) minuut van de blessuretijd een strafschop toekende aan de gastheren. De overtreding van Sakay Esen werd terecht bestraft, maar in Borne vraagt iedereen zich eigenlijk af waar de zeven minuten vandaan kwamen.

Ondanks de tegenslag rechtte FC Suryoye na de pauze andermaal de rug. Ook in de tweede helft vielen er kansen te noteren. Zo was Job dichtbij de 2-2, maar hij schoot de bal net over het doel. Vanaf dat moment werden de ruimtes groter op het veld, iets waar een goede ploeg als NEO wel raad mee wist. Met veel lopende mensen werd er veel gevaar gesticht. Doelman Felix hield zijn ploeg in deze fase op de been, want met een aantal schitterende reddingen voorkwam hij de derde treffer van NEO.

Je merkte aan alles dat er een resultaat in zat zondag. De soevereine koploper werd steeds meer naar achteren gedwongen. Met een aantal frisse wissels werd er in de slotfase opportunistischer gespeeld. Dit zorgde voor enkele dreigende situaties voor het NEO-doel. Onder meer door goede afstandsschoten van invaller Ruben Katalanc. Enkele minuten voor tijd kreeg FC Suryoye een strafschop, nadat Sakay Esen naar de grond werd getrokken. Christiaan Ercan bleef koelbloedig en zorgde voor de 2-2 eindstand.

Een (kleine) zwaluw maakt natuurlijk nog geen zomer, maar het behaalde punt bij de koploper geeft de burger natuurlijk moed. Er werd als team geopereerd en gestreden voor iedere meter in Borne. Laten we hopen dat dit resultaat zondag een goed gevolg kan worden gegeven. Dan komt SV Grol naar sportpark Wesselerbrink-midden.