Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Suryoye legt voor rust basis voor eerste winst

25 oktober 2021 11:30

Trainer Paul Krabbe moest door de vele afwezigen weer puzzelen in zijn wedstrijdselectie. Zo werd er een beroep gedaan op good-old Amanuel Tunc (37). Ook Amanuel Isa (37) trok de kicksen weer aan om plaats te nemen op de bank. Naast het tweetal zat de 17-jarige Stefan Kara, die voor het eerst bij de groep zat.

FC Suryoye speelde in de eerste helft zoals je dat mag verwachten van de thuisploeg. Het balletje ging goed rond en veel duels werden gewonnen. De bezoekers hadden hier geen antwoord op en zakten massaal in. Het goede veldspel werd direct uitgedrukt in de score. Na een kwartier speen bracht Nemroud Eliyo de bal in de zestien, de inlopende Sharbel Abouzeid kopte vervolgens raak. De score werd na een kleine twintig minuten spelen verdubbeld door Nemroud. George Chamoun bediende op de rechterflank Job ter Horst, die vervolgens de bal op maat op Nemroud speelde. De rappe aanvaller tikte beheerst raak.

Na de 2-0 veranderde het spelbeeld niet. FC Suryoye had de bal veelal in bezit en SV Grol zakte in. Grote kansen vielen er voor de pauze niet meer te noteren, waardoor beide ploegen de kleedkamers opzochten met een 2-0 tussenstand.

Na de thee tapten de bezoekers uit een ander vaatje. Voetballend konden ze FC Suryoye vanmiddag niet bijbenen, dus werd de tactiek van de lange bal gehanteerd. Een bekend recept waar de ploeg bekend om staat. De ene na de andere boomlange(!) speler kwam binnen de lijnen om het opportunistische spel nog een extra dimensie te geven.

FC Suryoye kon het hoge niveau van de eerste helft niet vasthouden. Hierdoor werd het steeds meer naar achteren gedrukt, zonder overigens in de problemen te komen. Er werd goed en geconcentreerd verdedigd. In de counter waren de blauwhemden nog wel gevaarlijk, na uitvallen via Nemroud en Sharbel.

Twintig minuten voor tijd viel toch de aansluitingstreffer te noteren. Luc Berendsen schoot hard en knap raak in de verre hoek en bracht daarmee zijn ploeg terug in de wedstrijd. De tactiek van de lange bal naar voren trappen leverde in de slotfase nog een grote kans op voor SV Grol, maar die inzet ging over het doel van Felix van Berkel.

Na ruim zeven minuten blessuretijd floot de uitstekende arbiter Richard Kroesen af voor het einde van de wedstrijd en was de eerste overwinning van het seizoen een feit.

Volgende week speelt FC Suryoye wederom op sportpark Wesselerbrink-midden. Dan komt koploper Achilles’12 op bezoek.