Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Suryoye vergeet zichzelf te belonen

28 maart 2022 10:15

De hoofdmacht van FC Suryoye heeft zondagmiddag één punt overhouden aan het treffen met GVV Eilermark. Op een zonovergoten sportpark in Enschede werd het 3-3. Daarmee kreeg de thuisploeg te weinig.

Hoofdtrainer Paul Krabbe was deze middag afwezig, zijn plek op de bank werd overgenomen door assistent-trainer Ammanuel Isa. Die zag FC Suryoye slecht beginnen aan het duel, want al binnen vijf minuten lag de bal in het netje. Nigel Priekaar kreeg de bal na een scrimmage voor de voeten en verschalkte doelman Felix van Berkel.

Na deze domper herpakten de blauwhemden zich goed. De bezoekers zakten in en lieten de bal over aan FC Suryoye. Zonder grote kansen te creëren was FC Suryoye de bovenliggende partij. In de 25e minuut leek het 1-1 te worden, maar dit doelpunt werd door de arbiter afgekeurd. George Chamoun trapte een corner, Sakay Esen kopte raak maar volgens de scheidsrechter beging hij een duwfout. Vijf minuten later viel dan toch de verdiende gelijkmaker. De doelman van de bezoekers schoot verkeerd uit, de bal kwam vervolgens terecht bij Orshein Eilyo. De aanvaller aarzelde niet en schoot het leer tegen de touwen.

De thuisploeg drukte door en leek vlak voor rust zelfs op voorsprong te komen, ware het niet dat de inzet van Sharbel Abouzeid op aangeven van Job ter Horst van de lijn werd gehaald door Lesley Nahrwold.

Na de thee hetzelfde spelbeeld: FC Suryoye dat het spel maakte en Eilermark dat loerde op de counter met de gevaarlijke Boy Strijker voorin. Achterin stond het goed bij FC Suryoye, waardoor de bezoekers eigenlijk niet gevaarlijk wisten te worden. Na ruim een uur spelen viel de op dat moment terechte 2-1. Orshein passeerde zijn tegenstander en zette de bal voor. De instormende Sharbel kwam aanvankelijk te laat, maar kreeg de bal van een speler van de tegenstander. De bal ging via Sharbel enigszins gelukkig over de doellijn. Met enkele wissels bij Eilermark veranderde het spelbeeld de laatste twintig minuten. Met veel lopende mensen vanuit het middenveld werd de druk op de verdediging van FC Suryoye opgevoerd. Een kwartier voor tijd leek de gevaarlijke Boy de 2-2 aan te tekenen, maar goed ingrijpen door Stefan Turkan voorkwam dat. Uiteindelijk viel de 2-2 dan toch. Invaller Farough Saadi, in het verleden speler van FC Suryoye, verschalkte doelman Felix vijf minuten voor tijd nadat hij de bal kreeg na een goede individuele actie van Dehly Nahrwold.

Ondanks de tegentreffer rechtte FC Suryoye opnieuw de rug en zag dit beloond worden met een nieuwe voorsprong. Simon Baysoy veroverde drie minuten voor tijd de bal en wist met een schuine pass Job te bereiken. In twee instanties wist Job doelman Daylan Kuipers te verschalken en bracht daarmee het FC Suryoye-publiek in extase. Helaas voor alles met een blauw hart ging het in de slotfase alsnog mis. Slordig en onnodig balverlies op het middenveld werd genadeloos afgestraft. Opnieuw was Farough de kwelgeest voor FC Suryoye, want hij punterde de bal in de verre hoek achter Felix. Een enorme domper voor FC Suryoye, want wat had het de drie punten verdiend (en goed kunnen gebruiken) vandaag.

FC Suryoye speelde een prima pot tegen het sterke en gevaarlijke Eilermark. Na een week waar er weinig werd getraind door alle coronagevallen binnen de selectie, zette de ploeg toch een goede prestatie neer. Aankomende woensdag staat de volgende (inhaal)wedstrijd op het programma. Dan komt SV Schalkhaar naar Enschede. Heel graag tot dan.