Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Suryoye verliest van laagvlieger SC Barbaros

19 april 2022 11:30

FC Suryoye heeft zichzelf maandagmiddag een slechte dienst bewezen. Op bezoek bij SC Barbaros, de nummer dertien van de competitie, gingen de Enschedeërs met 3-2 onderuit. Hierdoor moet FC Suryoye nog steeds naar onderen kijken. Bij winst had het zich definitief in de middenmoot kunnen nestelen.

De thuisploeg begon furieus aan het duel. Al na vijf minuten kwam de equipe van trainer Ugur Yildirim op voorsprong. Stefan Turkan wist in eerste instantie nog de bal van de lijn te halen, maar in de rebound verschalkte Ali Yagci doelman Felix van Berkel. De roodhemden drukten door en gingen op zoek naar de 2-0. Gelukkig voor de bezoekers keerde Felix voortreffelijk op een inzet van Cuneyt Avsar.

Nadat de storm van de thuisploeg ging liggen kwam FC Suryoye beter voor de dag. De eerste keer (25e minuut) dat de blauwhemden voor het doel kwamen, was het ook direct raakt. De ingevallen Ruben Aygur stuurde Nemroud Eliyo de diepte in. Nemroud zette strak voor en vond Orshein Eilyo die de bal simpel tegen de touwen schoot. Na de 1-1 waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en vielen er geen grote kansen meer tot aan de rust.

FC Suryoye begon de tweede helft veel beter dan de eerste. Het had veelvuldig de bal en wist met regelmaat op de helft van de tegenstander te komen. Het was in deze fase van de wedstrijd dan ook verdiend dat de bezoekers op een 2-1 voorsprong kwamen. Een aanval over meerdere schijven kwam bij Ruben Katalanc. De jongeling kapte goed naar binnen en schoot raak.

Na deze treffer leek SC Barbaros in de touwen te hangen en was het wachten op de 1-3. De grote kansen bleven echter achterwege waardoor de Hengeloërs in de wedstrijd bleven. Na ruim een uur spelen werd de thuisploeg in het zadel geholpen door de scheidsrechter. Die kende namelijk een strafschop toe bij een duel tussen Hasan Cebeci en Simon Baysoy. Simon leek overduidelijk de bal te spelen maar de arbiter had een andere mening. De strafschop die werd toegekend werd benut door good old Cuneyt Avsar.

Na deze mokerslag was FC Suryoye helemaal de weg kwijt en rook SC Barbaros bloed. Door slecht verdedigen bij een indraaiende voorzet kwam FC Suryoye opnieuw op achterstand. Hasan Cebeci strafte verkeerd dekken genadeloos af. Twintig minuten voor tijd keek FC Suryoye plots tegen een achterstand aan.

In de slotfase van het duel gingen de bezoekers met man en macht op zoek naar de 3-3. Behoudens enkele hachelijke momenten in de zestien van de tegenpartij, kwam FC Suryoye niet. Hierdoor leed het een gevoelige nederlaag en mist het nu de aansluiting met de middenmoot.