Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Suryoye pakt drie belangrijke punten

9 mei 2022 21:15

Tegen angstgegner BWO heeft de hoofdmacht van FC Suryoye zondagmiddag drie belangrijke punten gepakt. Op eigen veld waren de Enschedeërs met 2-1 te sterk voor de formatie uit Hengelo.

Op een zonovergoten sportpark in Enschede maakten beide ploegen er geen hoogstaande wedstrijd van. Zoals verwacht zakten de bezoekers flink in en liet BWO FC Suryoye aan de bal. Zo naïef als in de heenwedstrijd speelde FC Suryoye deze keer niet waardoor het nu niet afgeslacht kon worden in de omschakeling.

Het eerste wapenfeit van de wedstrijd kwam op naam van Christiaan Cicek, die slechts een rolletje wist te produceren. Aan de andere kant viel een grotere kans te noteren, die doelman Felix van Berkel op geweldige wijze keerde. FC Suryoye had de bal, combineerde er bij vlagen goed op los, maar wist geen gevaar te stichten voor het Hengelose doel. De bezoekers daarentegen werden vooral gevaarlijk bij standaardsituaties. Uit een van deze corners was het na dertig minuten raak voor BWO. Op aangeven van Bryan Nijhof kopte Kevin Weghorst raak.

De gastheren gingen op zoek naar de 1-1 en waren in de absolute slotfase van de eerste helft dichtbij de gelijkmaker. Nemroud Eliyo werd weggestuurd door Ruben Katalanc, maar een slechte aanname van Nemroud zorgde ervoor dat de keeper van de bezoekers kon ingrijpen in een één tegen één situatie.

Na de thee exact hetzelfde spelbeeld als voor de pauze. FC Suryoye de bal en BWO loerend op de counter. Het afwachtende voetbal van de Hengeloërs werd bijna beloond met een verdubbeling van de score. Gelukkig voor FC Suryoye werd een grote kans om zeep geholpen.

De blauwhemden vochten voor elke meter en wisten steeds meer duels te winnen. BWO had steeds meer moeite om van eigen helft te komen en moest dit bekopen met de gelijkmaker. Benjamin Can trapte een corner die via Sakay Esen bij Christiaan Cicek terecht kwam. De aanvaller ronde een halfuur voor tijd in twee instanties af.

Gesterkt door de 1-1 ging FC Suryoye op zoek naar meer. Een aanval over meerdere schijven kwam terecht bij Christiaan Ercan. De mee opgekomen rechtsback zette twintig minuten voor tijd de bal voor en bediende de ingelopen Sharbel abouzeid op z’n wenken. De middenvelder tikte vervolgens simpel binnen.

BWO drong in de laatste tien minuten nog flink aan, wederom door veelal de lange bal te hanteren. Dit leverde soms hachelijke momenten op, maar mede door goed verdedigen werd er niet gescoord. BWO-speler Bryan Nijhof miste in de slotfase nog een enorme kans, waardoor de drie punten uiteindelijk in Enschede bleven.

Door de overwinning neemt FC Suryoye plek in de middenmoot en is er een gat van zeven punten ontstaan met de gevreesde plek 12. Aankomende donderdag staat de volgende wedstrijd al op het programma. Tijdens de midweekse speelronde gaat de ploeg van trainer Paul Krabbe op bezoek bij hekkensluiter Vogido.