Datum

8 december 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

FC Suryoye heeft zich nu knap hersteld van de nederlaag tegen AVV Columbia. Zondag werd het lastige duel op bezoek bij SDC'12 met 2-1 gewonnen.

Op een winderig sportpark in Denekamp begon FC Suryoye voortvarend. De eerste vijftien minuten werd de ploeg van trainer Mark Wjjnreder compleet overlopen. FC Suryoye creëerde kansen, maar wist slechts één keer te scoren. Mo Iallouchen slalomde op z'n 'Mo' s' langs alles en iedereen heen en schoot de bal in het doel.

Het goede begin wist FC Suryoye in het restant van de eerste helft geen goed vervolg te geven. Het spel werd slordiger, waardoor er veel balverlies werd geleden.

Na de thee haalde FC Suryoye weer het niveau van het begin van de wedstrijd, maar liet het opnieuw de kansen onbenut. SDC'12 kon het voetballend niet bijbenen en ging veelal de lange bal hanteren. Na een klein uur spelen viel de 1-1, nadat Lars Kosters de bal achter doelman Felix van Berkel kopte.

De gelijkmaker was voor de Enschedeërs het startsein om op zoek te gaan naar een nieuwe voorsprong. Deze treffer viel al snel en kwam op naam van Brian Hanna. Dat er verder in de wedstrijd niet meer werd gescoord mag een wonder genoemd worden, want de bezoekers lieten grote kansen onbenut.

Al met al wonnFC Suryoye verdiend in Denekamp en is het door de afgelasting van AVV Columbia weer even koploper. Voor de winterstop staat er nog één duel op het programma, uit tegen Wijhe'92.