Datum

27 oktober 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Het eerste elftal van FC Suryoye heeft zondagmiddag een verdiend, maar zwaarbevochten punt overgehouden aan het treffen met RKSV NEO. In een spectaculaire wedstrijd, waarin het bijna de gehele wedstrijd tegen een achterstand aankeek, werd het in Enschede 3-3. Ondanks het eerste puntenverlies van het seizoen leverde de puntendeling wel de koppositie op.

Wederom maakten de Bornse formatie en FC Suryoye er een memorabel duel van. Zoals in de voorbeschouwing al aangegeven, zijn de affiches tussen beide ploegen altijd gedenkwaardige. Ook nu weer...

De zwart-witten schoten uit de startblokken door al na een kleine twee minuten de 0-1 aan te tekenen. Het was Bas Spenkelink die een strafschop benutte. Na ruim twintig minuten spelen, verdubbelden de bezoekers de score. Jochem Stam was de doelpuntenmaker. FC Suryoye had in de eerste helft, ondanks een paar kansen, weinig in te brengen en de voorsprong van NEO was daarom ook terecht.

Na de thee liet FC Suryoye een totaal (!) ander gezicht zien. Het leverde na een uur spelen de verdiende aansluitingstreffer op. Amanuel Isa liet het netje bollen. FC Suryoye drukte door en NEO had steeds meer moeite om de aanvalsdrang van FC Suryoye tegen te houden. Een kwartier voor tijd schoot invaller Yassin el Badey zijn ploeg langszij.

Lang kon FC Suryoye niet genieten van de 2-2, want een kleine twee minuten later schoot Jochem Stam op geweldige wijze raak achter doelman Felix van Berkel. Ook na deze domper ging de ploeg van trainer Paul Krabbe niet bij de pakken neerzitten. In de slotminuten van dit interessante duel was het opnieuw Yassin el Badey die scoorde: 3-3.

Door het verlies van koploper AVV Columbia en de terechte puntendeling tegen NEO, gaat FC Suryoye na zes duels aan kop in de tweede klasse. Het heeft nu een punt meer dan de achtervolger uit Apeldoorn. Volgende week gaat FC Suryoye op bezoek bij Bon Boys.