Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Moeizame winst FC Suryoye in laatste duel voor winterstop

4 december 2023 12:30

Het eerste elftal van FC Suryoye heeft de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft nipt gewonnen. In een koud Vollenhove werd zondag thuisploeg SV Veno met 2-1 aan de kant gezet.

De omstandigheden deze zondagmiddag waren niet ideaal. De vrieskou, het slechte natuurgrasveld, de lange rit van bijna anderhalf uur en de vele afwezigen in de selectie. Dat het wellicht minder goed en mooi zou worden, daar werd vooraf al rekening mee gehouden. Hoofdzaak was om de drie punten mee te nemen in de bus naar Enschede.

De eerste helft was simpelweg slecht te noemen van de bezoekers. FC Suryoye was niet bij machte om een vuist te maken. Ook de thuisploeg viel tegen, maar kwam toch op voorsprong. Een makkelijk gegeven strafschop werd na dertig minuten spelen benut, waardoor de ruststand 1-0 was.

Na de thee deed FC Suryoye het beter. Na ruim een uur spelen viel dan ook de terechte gelijkmaker. Johannes Sakar was de gevierde man. Na de 1-1 gingen de blauwhemden met man en macht op zoek naar de winnende treffer. Die viel gelukkig, tien minuten voor tijd. Enigszins fortuinlijk ging de bal na een inzet van Nemroud Eliyo via een verdediger van de gastheren in het doel. In het restant kwam FC Suryoye niet meer in de problemen en gingen de punten mee de bus in.

Een moeilijke uitwedstrijd, waarin FC Suryoye ondermaats speelde maar gelukkig wel won. Omdat de competitie bestaat uit een oneven aantal ploegen, is FC Suryoye volgende week vrij en betekent dat dat het nu winterstop is voor de ploeg van trainer Otto Krabbe. Na de korte break is VV Dalen de eerstvolgende tegenstander.