Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Suryoye beleeft eenvoudige middag

5 februari 2024 13:15

De eerste selectie van FC Suryoye heeft drie punten mogen bijschrijven aan het seizoenstotaal. In Enschede was de ploeg van trainer Otto Krabbe zondagmiddag met 5-0 te sterk voor SC Erica.

De basis voor de ruime overwinning werd gelegd in de beginfase. De 1-0 viel al na één minuut. Ruben Katalanc werd gelanceerd door Ruben Aygur. Voor de linkspoot van FC Suryoye was het vervolgens een koud kunstje om de openingstreffer te verzorgen. Binnen tien minuten werd de score verdubbeld door Orshein Eliyo. Hij ramde de bal in het doel, nadat die voor z’n voeten kwam te liggen na een geblokt schot.

FC Suryoye bleef hongerig en kreeg de ene na de andere kans. De ploeg voetbalde goed en liet de bezoekers geen enkel moment in de wedstrijd komen. Het was daarom meer dan terecht dat in de 30e minuut de 3-0 viel. Jacob Said was het eindstation na een puike assist van Nemroud Eliyo. Dat het bij rust ‘slechts’ 3-0 stond kon FC Suryoye zich enigszins verwijten, want goede kansen werden onbenut gelaten.

Na de thee was FC Suryoye nog steeds de betere ploeg, maar konden de blauwhemden het hoge niveau van de eerste helft niet vasthouden.  De Drentenaren liepen vooral achter de bal en waren niet in staat om een vuist te maken. Toch kreeg SC Erica in de 55e minuut een gigantische kans. De eerste van de wedstrijd, maar de spits van de bezoekers schoot over. Na deze kans herpakte FC Suryoye zich en voetbalde het weer zoals in het eerste bedrijf.

Een kwartier voor tijd werd het 4-0 door Sharbel Abouzeid. De middenvelder maakte vorige week na meer dan twee jaar blessureleed zijn eerste officiële minuten en scoorde nu bij zijn rentree op eigen veld met de kop. Nemroud was opnieuw de aangever. Een andere invaller zorgde voor het slotakkoord van deze middag. Armaan Manbodh poeierde de bal van circa 20 meter via de paal achter de goalie van SC Erica.

Een puike overwinning voor de Enschedeërs, tegen een onmachtig SC Erica. Volgende week is FC Suryoye vanwege het carnavalsweekend vrij, de week erop is VV Dalen de tegenstander. Die ploeg staat één plek lager dan FC Suryoye op de ranglijst.