Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Suryoye stuurt VV Dalen met ruime nederlaag huiswaarts

20 februari 2024 21:45

De hoofdmacht van FC Suryoye heeft zondagmiddag de inhaalwedstrijd tegen VV Dalen met ruime cijfers gewonnen. In Enschede werd het 5-0 voor de thuisploeg.

De eerste tien minuten van het duel waren voor de bezoekers. Op een koud en nat sportpark Wesselerbrink-midden werd FC Suryoye flink naar achteren gedrukt. Dit resulteerde in twee hele grote kansen voor de ploeg van ex-prof Martin Drent, maar tot twee keer toe stond de lat een openingstreffer in de weg.

Nadat de Dalense wind ging liggen nam FC Suryoye het initiatief over. Na een kleine twintig minuten spelen opende Johannes Sakar, in die fase enigszins tegen de verhouding in, de score voor de thuisploeg. Hij krulde de bal van een kleine twintig meter op fraaie wijze raak in de bovenhoek.

Diezelfde Johannes had een groot aandeel in de verdubbeling van de score. Met een fraaie dieptepass lanceerde de middenvelder in de dertigste minuut Ruben Katalanc. Op kenmerkende wijze trok Ruben naar binnen en schoot het leer hard tegen de touwen. Voor rust werd het ook nog 3-0. Eliyah Elma veroverde de bal in de achterhoede en stuurde met een lange bal Nemroud Eliyo de diepte in. Nemroud bleef rustig en verschalkte de doelman in de verre hoek.

Na de pauze kozen de bezoekers voor een ander strijdplan. De hoop op een resultaat was er niet meer, de schade beperken was nu het devies voor VV Dalen. Dit zorgde ervoor dat FC Suryoye veel de bal had en deze geduldig rond liet gaan. De 4-0 die na een uur spelen viel was daarom ook een logisch gevolg van het spelbeeld. Enigszins lucky tikte Orshein Eilyo de bal over de doellijn na een scrimmage.

Na de vierde treffer werd het spel van de thuisploeg minder. Hierdoor kreeg VV Dalen enkele goede kansen, maar steeds werden deze kansen niet benut. Onder meer door goed keeperswerk van Lucas Akgun. Het slotakkoord van was voor Ruben Aygur. Vlak voor het einde van de wedstrijd schoot hij de bal verwoestend vanaf twintig meter achter de doelman.

Door de driepunter neemt FC Suryoye afstand van VV Dalen. Aankomende zondag is RSC de tegenstander. De ploeg uit Rossum heeft evenveel punten als FC Suryoye, de belangen zijn daarom groot te noemen.