Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Suryoye krijgt te weinig in enerverend duel

26 februari 2024 9:00

Het vlaggenschip van FC Suryoye heeft het belangrijke duel tegen RSC zondagmiddag verloren. In Rossum werd het 4-3 voor de thuisploeg. Daarmee kreeg FC Suryoye te weinig.

De eerste helft was er eentje om snel te vergeten voor de Enschedeërs. FC Suryoye kreeg direct twee grote kansen tegen. Onder meer goed keeperswerk van Lucas Akgun hield de thuisploeg van het scoren. Na iets meer dan vijftien minuten spelen kwam FC Suryoye volledig tegen de verhouding in op 0-1. Ruben Katalanc trok naar binnen en schoot raak in de korte hoek. Na de openingstreffer had FC Suryoye veel de bal, maar grossierde de ploeg in het maken van verkeerde keuzes en hanteerde het een te laag baltempo.

RSC maakte hier gretig gebruik van door met veel opportunisme de voorwaartsen te zoeken. Binnen een tijdsbestek van tien minuten boog de thuisploeg een 0-1 achterstand om in een 3-1 voorsprong. Het was niet goed aan de kant van FC Suryoye, er moest in de tweede helft uit een ander vaatje worden getapt….

En dat gebeurde! En hoe. FC Suryoye domineerde. Mede door het inbrengen van Sharbel Abouzeid en George Chamoun op het middenveld. De gastheren werden naar achteren gedrukt en hielden zich bezig met tegenhouden. Dit lukte niet helemaal, want met een fantastische poeier verzorgde Ruben de 3-2. Met nog een half uur te spelen had FC Suryoye weer uitzicht op een resultaat.

Vijf minuten later een negatieve rol voor de grensrechter van RSC. Sportiviteit? Daar moeten ze deze jongeman nog over bijpraten in Rossum. Of hanteert hij een ander spelregelboekje? Zou kunnen. Hoe dan ook, een bal die duidelijk over de zijlijn was werd niet afgevlagd door de grensrechter. Onder de neus van beide trainers ging het spel daarom onterecht door. En juist uit die onsportieve actie viel de onterechte 4-2. Zuur, want door deze valse actie was de toon gezet voor het restant van het duel.

De wedstrijd leek hierdoor gespeeld. Leek, want FC Suryoye wist opnieuw de rug te rechten. Enigszins gelukkig viel een kwartier voor tijd de 4-3. George schoot een vrije trap via de verdediger van RSC raak. Het geloof bij de Enschedeërs was weer helemaal terug. Het was FC Suryoye dat de klok sloeg, goed voetbal op de mat legde en enkele keren dichtbij de 4-4 was, maar telkens kwam RSC met de schrik vrij.

Hierdoor won de thuisploeg wederom onverdiend van FC Suryoye. Op basis van de tweede helft verdienden de blauwhemden minimaal een punt. De belabberde eerste helft kostte FC Suryoye uiteindelijk de kop. Een dure nederlaag, want plek drie op de ranglijst is nu ver weg. Wij danken RSC voor de gastvrijheid deze zondag.