Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Suryoye speelt niet groots, maar wint wel eenvoudig

4 maart 2024 10:15

De hoofdmacht van FC Suryoye heeft zondagmiddag de wedstrijd tegen EMMS eenvoudig gewonnen. Zonder zelf groots te spelen, wonnen de Enschedeers eenvoudig van de laagvlieger uit Slagharen. Het werd 5-1.

Op een zonovergoten sportpark werd de ploeg van trainer Otto Krabbe al na drie minuten in het zadel geholpen. Ruben Katalanc werd onreglementair gestuit in het strafschopgebied, de toegekende penalty werd benut door aanvoerder Christiaan Cicek. FC Suryoye had veel de bal, maar speelde in een te laag tempo tegen de fysiek spelende gasten uit Slagharen. Hierdoor bleef een verdubbeling van de score uit. Na een half uur spelen kregen de blauwhemden opnieuw een strafschop, nadat wederom Ruben het slachtoffer was van een charge van de verdediger van EMMS. Ruben ging zelf achter de bal staan, maar faalde vanaf de stip.

De bezoekers kwamen er met opportunistisch spel twee keer gevaarlijk uit, maar beide keren wist Eliyah Elma een grote kans te voorkomen. Vlak voor rust viel dan toch de verdiende 2-0 voor FC Suryoye. De bal kwam na een goede combinatie tussen Armaan Manbodh en Hector Ferrero bij Christiaan, die op zijn beurt de bal breed legde op Nemroud Eliyo. Nemroud schoot de bal in de verre hoek raak.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. FC Suryoye ging op zoek naar de 3-0, maar moest daarbij ook oppassen voor enkele harde charges van de roodhemden. Leroy Ay, die als linksback goed inviel, zorgde aan de linkerkant regelmatig voor gevaar. Echter, de vele kansen die FC Suryoye kreeg werden allemaal onbenut gelaten. Toch viel in de 65e minuut de verdiende 3-0. De rappe aanvaller trok naar binnen en schoot raak in de korte hoek. Aan de andere kant wist EMMS uit het niets een tegentreffer te produceren. Doelman Lucas Ay plukte de bal voor de voeten van de aanvaller, maar de uitstekend fluitende arbiter zag hier een penalty in. Een typisch gevalletje van ‘je kunt hem geven, maar je kunt hem ook niet geven’. De strafschop werd benut, waardoor er met nog twintig minuten te spelen een 3-1 tussenstand te noteren viel.

Niet lang na de tegentreffer werd de marge weer op drie doelpunten gebracht. Nemroud punterde raak en noteerde daarmee zijn hattrick. In de slotfase werd het ook nog 5-1. Captain Christiaan was het eindstation, na goed druk zetten van Hector.  Even daarvoor schoot Leroy nog een bal hard tegen de lat.

FC Suryoye kende een eenvoudige middag, maar moet zich wel realiseren dat het spel veel beter kan en moet. Volgende week is SC Emmeloord de tegenstander. Die ploeg pakte een knap punt tegen hoogvlieger Germanicus. Omdat de concurrentie (RSC en De Tukkers) beide verloren is FC Suryoye weer terug in de race om plek drie.