Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Verre uitwedstrijd levert FC Suryoye drie punten op

12 maart 2024 10:45

Het eerste elftal van FC Suryoye heeft de verste uitwedstrijd van het seizoen gewonnen. In Emmeloord werd de plaatselijke SC zondagmiddag met 5-1 verslagen. Zonder zelf groots te spelen, wonnen de Enschedeers toch eenvoudig in Flevoland.

Sakay Esen gaf na tien minuten spelen als rechtsback het startschot voor de ruime overwinning. De rechtsback slalomde zich door een paar spelers heen en schoot met links de bal in de korte hoek. Nadat Sharbel Abouzeid in de twintigste minuut de score verdubbelde, was de wedstrijd eigenlijk in een vroeg stadium al beslist.

SC Emmeloord zakte vooral in en probeerde gevaarlijk te worden door te counteren. Met de nummer negen die op alles rende zorgde de ploeg twee keer voor gevaar, maar de verdediging van FC Suryoye wist zich staande te houden. Vlak voor rust nog een enorme kans op de 0-3, maar Sakay vergat zijn hoofd goed tegen de bal te zetten na een puike voorzet van George Chamoun.

Hierdoor bleef SC Emmeloord nog in wedstrijd en dat gevoel namen ze mee toen ze de kleedkamer uitkwamen. Tot twee keer toe een goede mogelijkheid op de aansluitingstreffer, maar opnieuw kwamen de bezoekers met de schrik vrij. Nadat Anatolii Salenkov na een uur spelen de 0-3 verzorgde, was de wedstrijd gespeeld. Hierbij moet gezegd worden dat FC Suryoye geluk had dat de scheidsrechter niet floot voor een handsbal van de linkspoot.

Na deze treffer verslapte de concentratie bij FC Suryoye. Hierdoor veranderde het spelbeeld en had vooral SC Emmeloord de bal. Dat leverde in deze fase van de wedstrijd de verdiende 1-3 op. Uit een hoekschop bleef de bal liggen voor de neus van doelman Lucas Akgun, maar was de speler van de thuisploeg er als eerste bij om het leer tegen de touwen aan te schieten. Met nog twintig minuten te spelen was de marge nog maar twee treffers.

De marge van drie werd snel weer hersteld. Tien minuten voor tijd was wederom Anatolii trefzeker. Het geloof bij de thuisploeg werd met deze treffer aan diggelen geschoten. In de absolute slotfase zorgde een eigen doelpunt bij de blauw-witten ervoor dat de eindstand op 1-5 kwam. Een voorzet van Leroy Ay viel via een Emmeloords been binnen.

Al met al een eenvoudige overwinning, ware het niet dat een gehavend FC Suryoye niet groots speelde. Zondag staat er een belangrijke en pittige uitwedstrijd voor de Enschedeers op het programma. De ploeg van trainer Otto Krabbe gaat op bezoek bij nummer twee van de rangslijst Germanicus.