Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Gehavend FC Suryoye boekt ruime overwinning

26 maart 2024 9:00

Ondanks een karrenvracht aan afwezigen heeft FC Suryoye zondagmiddag een ruime overwinning weten te boeken op SV Twedo. Op een nat sportpark in Enschede won FC Suryoye met 4-0 van de nummer zes van de ranglijst.

Zonder Ruben Katalanc, Nemroud Eliyo, Orshein Eliyo, Jacob Said, Johannes Sakar en George Chamoun begon FC Suryoye fantastisch aan het duel. Na één minuut spelen opende Christiaan Cicek de score op aangeven van Sakay Esen. Diezelfde Christiaan was na tien minuten opnieuw de gevierde man. De aanvoerder kopte raak na een voorzet van Leroy Ay: 2-0.

FC Suryoye had in het eerste deel van de wedstrijd weinig te duchten van de bezoekers. Toch leken de gasten de aansluitingstreffer te produceren na een corner, ware het niet dat Sakay de bal van de doellijn haalde. Hierdoor bleef de tussenstand na twintig minuten spelen 2-0.

Voetballend konden de bezoekers geen vuist maken, waardoor Twedo het over een andere boeg gooide. De bezoekers hadden naarmate de eerste helft vorderde meer oog voor de benen van de spelers van FC Suryoye dan voor de bal. Ondanks dit (irritante) gedrag lieten de gastheren zich niet van de wijs brengen. Integendeel: basisdebutant Hector Ferrero scoorde na ruim dertig minuten spelen de 3-0 op aangeven van Anatolii Salenkov.

Na de thee stopte het met regenen en schenen er wat zonnestralen op sportpark Wesselerbrink-midden, maar het spel werd er niet beter op. Toch viel al snel de 4-0. Aanvoerder Christiaan wipte de bal over de goalie heen en besliste met zijn derde treffer de wedstrijd.

Met nog ruim een half uur te spelen kreeg FC Suryoye twee gigantische kansen om de score uit te breiden. Zo miste Anatolii een enorme kans en was even later Ruben Aygur veel te wild in het afwerken oog in oog met de doelman van de gasten. Ook de bezoekers kwamen er in het laatste deel enkele keren gevaarlijk uit, maar onder andere door een gebrek aan nauwkeurigheid in de eindpass bleef de verdediging van FC Suryoye relatief eenvoudig overeind.

Trainer Otto Krabbe wisselde in het laatste deel van het duel onder andere Stefan Turkan en Sharbel Yacoub. Stefan maakte zijn rentree in de hoofdmacht, nadat hij in oktober 2022 geblesseerd raakte. Sharbel, normaliter speler van de JO19-1, maakte deze middag zijn debuut.

Met alle afwezigen komt het vrije weekend voor FC Suryoye als geroepen. Na het Paasweekend is Zuidwolde de volgende opponent. Heel graag tot dan!