Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Suryoye klimt naar plek twee door ruime winst

8 april 2024 15:30

Door een eenvoudige overwinning op VV Zuidwolde heeft FC Suryoye in de tweede klasse de tweede plek op de ranglijst te pakken. FC Suryoye won zelf met 0-6 en zag beide concurrenten punten verspelen. Wel hebben de naaste achtervolgers nog een wedstrijd tegoed.

Zonder groots te spelen en mede door een trefzekere Christiaan Cicek beleefden de blauwhemden een eenvoudige middag. Op een zonovergoten sportpark in Zuidwolde begon de thuisploeg sterk en kreeg het zelfs een grote kans om de score te openen, maar na de openingstreffer in de tiende minuut van aanvoerder Cicek was het verzet van de rood-zwarten al snel gebroken. Eigenlijk was het duel al gespeeld toen diezelfde Cicek de 0-2 verzorgde in de 25e minuut. De Enschedeers speelden niet groots, maar gingen toch comfortabel aan de leiding. De wedstrijd was helemaal gespeeld toen vlak voor rust Ruben Katalanc een mispeer van de doelman genadeloos afstrafte: 0-3.

Ondanks de riante voorsprong kreeg de ploeg toch een donderspeech te verwerken in de rust. Met in het achterhoofd het treffen van volgende week tegen koploper Bon Boys, moest er in de tweede helft beter gevoetbald worden. Dit gebeurde gelukkig ook, want er vielen veel kansen te noteren. Een van die kansen werd natuurlijk benut door goalgetter Cicek. Nadat hij zijn hattrick noteerde, werd hij uit voorzorg naar de kant gehaald. Ook Johannes Sakar werd gewisseld, voor hen kwamen respectievelijk Mart Nieland en Armaan Manbodh in het veld.

In de laatste fase van het duel wist FC Suryoye nog twee keer te scoren. Sharbel Abouzeid plukte de bal uit de lucht en wist van dichtbij hard raak te schieten. Het slotakkoord was voor jeugdspeler Sharbel Yacoub. De jongeling liet het netje bollen door de bal in de verre hoek te schieten op aangeven van zijn naamgenoot.

FC Suryoye wacht zondag een ware topper. Dan komt koploper Bon Boys naar Enschede. Die ploeg uit Haaksbergen is het meest constant en staat terecht bovenaan. Echter, sportpark Wesselerbrink-midden is voor de rood-groene formatie altijd een moeilijk te nemen horde. Wij hopen op de fanatieke en massale steun van onze achterban, om het net als op de slotdag van het vorige seizoen Bon Boys kei moeilijk te maken. Toen won FC Suryoye en werd Bon Boys geen kampioen……