Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Suryoye komt net tekort tegen aanstaande kampioen

15 april 2024 11:00

De druiven waren zondag klokslag vier uur zuur voor de thuisploeg. Tegen de (terechte) aanstaande kampioen SV Bon Boys kwam FC Suryoye twee keer op voorsprong, stond het vlak voor het eindsignaal nog op een punt, maar zocht het uiteindelijk toch met lege handen de kleedkamer op. Het werd 3-2 voor de ploeg uit Haaksbergen.

Bon Boys en FC Suryoye. Als deze twee ploegen tegenover elkaar staan dan is er altijd wat te beleven. Dat was deze middag niet anders op ons sportpark. Er was veel publiek afgekomen op het treffen tussen de nummers één en twee van de ranglijst. Ook uit Haaksbergen, waar de kampioenskoorts goed te merken was.

De beginfase van het duel was voor de bezoekers. De blauwhemden kwamen tot twee keer goed weg nadat de bal het aluminium raakte. Naarmate de eerste helft vorderde, kwam FC Suryoye er beter in. Enigszins tegen de verhouding in kwam de thuisploeg op voorsprong. Wie anders dan Christiaan Cicek was de gevierde man. De aanvoerder kopte knap raak na een voorzet van Johannes Sakar. Hierdoor gingen beide ploegen rusten met een 1-0 tussenstand.

Binnen tien minuten na de thee had de aanstaande kampioen de stand alweer gelijk getrokken. Jeffrey Zijlstra was de doelpuntenmaker. Ondanks deze tegenslag liet FC Suryoye zich niet kennen en wist het opnieuw op voorsprong te komen. Wederom liet Christiaan het netje bollen, nu op aangeven van Ruben Katalanc. FC Suryoye kende een goede fase, ging op zoek naar een derde treffer maar deze viel niet.

In de laatste tien minuten van het duel ging het alsnog helemaal mis voor de blauwhemden. Koen Somhorst verzorgde de gelijkmaker en in de slotfase van het duel deed Dani Bultman daar nog een schepje bij op door een fout van doelman Lucas Akgun genadeloos af te straffen: 2-3.

Een gehavend FC Suryoye kreeg Bon Boys aan het wankelen, maar uiteindelijk niet op de knieën. De felicitaties gaan alvast uit naar de aanstaande kampioen, dat dit seizoen soeverein bleek in deze noorderklasse. Ondanks de nederlaag was het een mooie middag op ons sportpark, met veel publiek en een hele goede sfeer. Ook een groot compliment aan arbiter Rocha, die erg goed floot.