Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Suryoye wint zware uitwedstrijd, heldenrol doelman Akgun

21 april 2024 17:30

FC Suryoye heeft de lastige uitwedstrijd op bezoek bij SV Steenwijkerwold gewonnen. Onder moeilijke omstandigheden werd het zondagmiddag 0-2 voor de bezoekers uit Enschede. Door de winst strijdt FC Suryoye weer volop mee in de strijd voor een periodetitel.

Dat de nul werd gehouden was mede te danken aan een fantastisch optreden van doelman Lucas Akgun. De jonge sluitpost was vorige week nog de schlemiel, maar maakte deze middag zijn fout meer dan goed. Hij pakte onder meer een een op een met de spits van de gastheren. Na een kleine twintig minuten spelen kregen de blauwhemden de ideale kans op de openingstreffer, maar de toegekende strafschop werd gemist door aanvoerder Christiaan Cicek. In het restant van de eerste helft kreeg FC Suryoye nog twee grote kansen, maar zowel de inzet van Mart Nieland als die van Ruben Aygur werd op de lijn gekeerd.

Na de pauze hadden de Enschedeers de zaken beter voor elkaar. De thuisploeg had steeds meer moeite om van de eigen helft te komen. Echter, grote kansen vielen er niet te noteren. Steenwijkerwold was twee keer dichtbij de 1-0, maar Lucas hield zijn doel schoon door fantastisch op te treden.

Tien minuten voor tijd viel de verdiende 0-1. Christiaan maakte zijn fout goed, door op aangeven van invaller Armaan Manbodh binnen te knikken. Een andere invaller, Orshein Eilyo, besliste de wedstrijd. Hij ontweek enkele tackles en schoot met links raak in de verre hoek. In de slotfase van het treffen tussen beide clubs was Steenwijkerwold opnieuw dichtbij een treffer, maar wederom wist Lucas de inzet te keren.

Door de overwinning doet FC Suryoye weer volop mee in de strijd om een periodetitel. Het was niet altijd even goed, maar uiteindelijk leverden de bezoekers een geweldige teamprestatie. Er rest FC Suryoye nog drie duels, te beginnen met een thuiswedstrijd tegen Veno. Die wedstrijd wordt op verzoek van Veno gespeeld op vrijdag 26 april.