Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Suryoye pakt punt bij koploper

23 januari 2023 16:30

Op bezoek bij lijstaanvoerder SV Bon Boys heeft FC Suryoye zondagmiddag een punt gepakt. De ploeg uit Enschede verscheen gehavend aan de aftrap, maar wist desondanks toch een punt mee te nemen uit Haaksbergen.

FC Suryoye was de eerste ploeg die wist te scoren op sportpark De Greune. Middenvelder Markos Sayilik strafte in de twintigste minuut slecht uitverdedigen af door de bal heerlijk met links in de verre hoek te krullen. Na een klein half uur spelen kwam de thuisploeg, dat veelal de bal had, op gelijke hoogte door Eli van Paridon.

Vlak voor rust scoorden de bezoekers opnieuw. Een fijne assist van Johannes Sakar werd door de rappe Jacob Said binnen gewerkt. Wederom wisten de Enschedeers de voorsprong niet vast te houden, want de gastheren kwamen na ruim een uur spelen middels een makkelijk gegeven strafschop op 2-2. Doelpuntenmaker was aanvoerder Milan Bultman. Bon Boys ging in het restant van de wedstrijd vol op zoek naar de driepunter, maar wist doelman Felix van Berkel niet meer te verschalken.

Een mooie ontwikkeling bij FC Suryoye is dat jeugdspelers de lege plekken in de selectie opvullen. Tegen de koploper maakten Jesaya Elma (19) en Simon Daoud (17) hun debuut in het eerste elftal.