Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

FC Suryoye maakt het zich onnodig moeilijk

28 november 2023 11:45

Het eerste elftal van FC Suryoye heeft drie punten mogen bijschrijven aan het seizoenstotaal. De Enschedeers waren op eigen veld met 3-2 te sterk voor het onbekende Steenwijkerwold. FC Suryoye ging riant aan de leiding met 3-0, maar zag de bezoekers in de slotfase nog terugkomen tot 3-2.

Zoals wel meer ploegen dit seizoen zakten de bezoekers in en werden de ruimtes klein gehouden. Het was voor FC Suryoye daarom moeilijk om tot grote kansen te komen. Na een half uur spelen viel de verdiende 1-0. Chris Ercan onderschepte de bal en zette goed door. Hij stuurde Ruben Katalanc weg, die een fraaie assist leverde op de ingelopen Johannes Sakar. In het restant van de eerste helft had vooral FC Suryoye de bal maar wist het slechts een grote kans te produceren. Deze werd onbenut gelaten door Nemroud Eliyo.

De gastheren kwamen goed uit de kleedkamer. Onder meer het tandem Sakay Esen en Ruben liet van zich spreken aan de rechterkant. Een verdubbeling van de score liet niet lang op zich wachten. Nemroud was er als de kippen bij, nadat de keeper de bal los liet op een schot van Armaan Manbodh. FC Suryoye drukte door en kwam na een uur spelen zelfs op 3-0. Anatolii Salenkov had een voorzet op maat in huis en bediende daarmee spits Koray Arslan. Met een simpele voetbeweging verschalkte hij de doelman van Steenwijkerwold.

Na de 3-0 werd het spel van FC Suryoye minder. De bezoekers counterden in de 70e minuut gevaarlijk, wat prompt een (prachtige) treffer opleverde. Doelman Lukas Akgun werd met een mooie stift verschalkt. Na de 3-1 kreeg FC Suryoye tot twee keer toe een enorme kans op de 4-1, maar invaller Orshein Eliyo wist het netje niet te laten bollen. Tien minuten voor tijd was het weer Steenwijkerwold dat wist te scoren, opnieuw was dat een mooie goal. Het werd in de slotfase daarom nog billenknijpen voor de ploeg van trainer Otto Krabbe, maar kansen werden er niet meer weggegeven.

Het gehavende FC Suryoye won verdiend, maar maakte het zich zondagmiddag onnodig moeilijk. Er staat voor de winterstop nog een wedstrijd op het programma, dan gaan de blauwhemden op bezoek bij hekkensluiter VENO.