Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Oorwassing voor hoofdmacht FC Suryoye

30 januari 2024 8:45

Het eerst elftal van FC Suryoye heeft zondagmiddag een flinke nederlaag te verwerken gekregen. In Albergen ging de ploeg van trainer Otto Krabbe met 5-0 onderuit tegen De Tukkers. Hierdoor moet FC Suryoye (voorlopig) een pas op de plaats maken wat betreft de bovenste plekken op de ranglijst.

De gastheren kregen al snel een grote kans om op 1-0 te komen, maar doelman Lucas Akgun wist knap te redden. Aan de andere kant kreeg ook FC Suryoye goede kansen om de openingstreffer te produceren. Nemroud Eliyo was dichtbij, maar zijn schot werd uit de kruising getikt door de doelman van De Tukkers. Ook Ruben Katalanc was dichtbij de 0-1, maar zijn inzet ging langs de verkeerde kant van de paal.

Na tien minuten spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Spits Kjell Huisman kreeg de bal aangespeeld in het zestienmetergebied en kon vervolgens veel te makkelijk wegdraaien bij FC Suryoye-verdediger Ruben Aygur. Voor de aanvaller was het een koud kunstje om doelman Lucas in de korte hoek te verschalken.

Na de achterstand kreeg FC Suryoye direct een goede mogelijkheid op de 1-1, ware het niet dat Nemroud geen keuze maakte toen hij het vijandelijk gebied indribbelde. Hierdoor kon de doelman de bal eenvoudig van zijn voeten afplukken. Na deze gemiste kans was het aan de andere kant wel weer raak: 2-0. Opnieuw was Huisman de doelpuntenmaker. Een desastreus begin voor FC Suryoye, want binnen het kwartier keken de Enschedeërs al tegen een ruime achterstand aan.

Na ruim dertig minuten spelen werd de middag nog akeliger voor de bezoekers. FC Suryoye had in grote delen van de eerste helft veelal de bal, maar wist eigenlijk geen gevaar te stichten. De Tukkers lukte dat, met veel snelle counters en een heleboel fanatisme, veelal wel. Guus Demmers zette zijn ploeg voor rust op 3-0 en besliste in een heel vroeg stadium hier de wedstrijd al mee.

Ook in het tweede bedrijf had FC Suryoye veelal de bal, maar stichtte het geen groot gevaar. De Tukkers bleef constant gevaarlijk. Veel counters en lange ballen naar voren zorgden ervoor dat de defensie van de blauwhemden constant onder druk stond. Aanvaller Tim Haarhuis prikte na een klein uur spelen ook raak, door na een counter de bal in de korte hoek te schieten. Sluitpost Lucas zag er hierbij niet goed uit.

De middag werd nog pijnlijker voor de bezoekers, want de 5-0 van de zwart-witte formatie in de 70e minuut had zelfs iets weg van gallery-play waarbij aanvoerder Joris Meijerink het eindstation was. In de slotfase kregen beide ploegen nog een strafschop, maar tot twee keer toe wisten de doelmannen te redden. Bij FC Suryoye faalde Jacob Said vanaf de stip.

Een middag om heel snel te vergeten, maar waar wel lering uit moet worden getrokken. FC Suryoye was kansloos in Albergen en moet door de nederlaag afstand nemen van de bovenste plekken op de ranglijst. Om het verhaal toch nog enigszins positief af te sluiten: bij FC Suryoye vielen Sharbel Abouzeid en George Chamoun nog in. Voor de middenvelders waren het de eerste speelminuten van het seizoen.

Volgende week is SC Erica de tegenstander op sportpark Wesselerbrink-midden. Een mooi moment voor de selectie om zich te revancheren van deze zeperd.