Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Ook SDC’12 maatje te groot voor FC Suryoye

12 oktober 2021 8:45

De hoofdmacht van FC Suryoye heeft ook de derde wedstrijd in de competitie verloren. Op eigen veld gingen de Enschedeers met 1-4 onderuit tegen SDC’12.

Op een zonnig sportpark Wesselerbrink-midden begon de ploeg van trainer Paul Krabbe voortvarend aan het duel. Al binnen een minuut spelen viel (eindelijk) de eerste treffer van het seizoen te noteren. Nemroud Eliyo werd weggestuurd door Sakay Esen en schoot het leer in de verre hoek tegen de touwen.

Erg lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. De geheel vrijstaande Jouri Mensink kon na tien minuten spelen simpel binnen koppen achter doelman Felix van Berkel. Ook de tweede treffer van de bezoekers viel snel te noteren. Niel Wenneger was na ruim twintig minuten spelen zeer attent bij een corner en wist ook binnen te koppen.

In deze fase van de wedstrijd had FC Suryoye veelal de bal, maar maakte het grote fouten waarmee de ploeg SDC’12 in het zadel hielp. Zo hadden de gasten na enkele goede momenten in de omschakeling grote mogelijkheden op de 1-3, maar mocht FC Suryoye van geluk spreken dat deze niet viel.

Na de thee bleef FC Suryoye slordig aan de bal en opnieuw werd dat genadeloos afgestraft. Stef van der Velden schoot fantastisch raak nadat hij de niet goed verdedigende Benjamin Can voorbij speelde. Nog voordat het publiek met de ogen kon knipperen kwamen de bezoekers zelfs op 1-4. Opnieuw was Mensink de gevierde man.

In de slotfase van de wedstrijd was FC Suryoye niet bij machte om goede aanvallen op te zetten. Het waren juist de gasten die kansen kregen, maar vergaten om de score verder uit te breiden. Er werd onder meer een strafschop gemist.

Door de nederlaag is FC Suryoye op dit moment de hekkensluiter van 2J. Volgende week staat er een wedstrijd tegen koploper NEO op het programma.